Hongaars gemarineerde Spareribs

Ingrediënten

  • Bij voorkeur vlezige varkensribbetjes gebruiken met het ribbeentje er nog aan. Ze worden gesneden uit de buik of van het ribgedeelte van de karbonadestreng, dun over het been uitgesneden. Voor 1 kilo spareribs
  • 500 gr olie
  • 500 gr witte wijn
  • 15 gr keukenzout
  • 2 gr witte peper
  • 5 gr paprikapoeder(edelzoet)
  • 5 gr vloeibare paprika
  • 1 gr cayennepeper
  • 1/2 verse groene paprika (in zeer kleine blokjes gesneden)
  • 1/2 verse rode paprika (in zeer kleine blokjes gesneden)
  • Bij voorkeur vlezige varkensribbetjes gebruiken met het ribbeentje er nog aan. Ze worden gesneden uit de buik of van het ribgedeelte van de karbonadestreng, dun over het been uitgesneden. Voor 1 kilo spareribs,
  • 500 gr olie,
  • 500 gr witte wijn,
  • 15 gr keukenzout,
  • 2 gr witte peper,
  • 5 gr paprikapoeder(edelzoet),
  • 5 gr vloeibare paprika,
  • 1 gr cayennepeper,
  • 1/2 verse groene paprika (in zeer kleine blokjes gesneden),
  • 1/2 verse rode paprika (in zeer kleine blokjes gesneden)

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten af en meng alles goed  met een garde door elkaar. Haal de spareribs door de marinade halen, leg ze daarna in een schone bak, dek die af met een folie. Laat ze in de koelcel 24 uur marineren.

  • Spareribs kunnen gemarineerd voorgegrilld worden verkocht. Bij verkoop van voorgegrillde spareribs is de bereidingstijd op de barbecue van de consument uiteraard veel korter. Rauw op de barbecue kan de buitenkant de indruk geven dat ze gaar zijn, terwijl het vlees tegen het been juist nog niet gaar is. Dat moet worden voorkomen.

  • Verwarm de grill. Grilleer de spareribs 5 tot 8 minuten of langer, afhankelijk van de mate van bevleesdheid van de spareribs; keer ze tijdens dit proces een keer om. Let er op dat de spareribs niet te gaar worden.

  • De spareribs op niet te hete barbecue leggen en aan elke kant ca. 5 minuten roosteren, de spareribs moet van binnen wel warm zijn.

Terug naar boven