Neem een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie (ca. 30x21 cm) en vouw de randen omhoog (zodat het een model krijgt van een laag bakje).
Leg op de folie een mengsel van kalfsvlees – ca. 150 à 200 gram – met eventueel op smaak gebracht met peper en zout en een klontje boter erop, en vouw het pakketje zorgvuldig dicht; er mag tijdens het barbecueën geen stoom kunnen ontsnappen.
De bereidingstijd op de barbecue bedraagt 15 tot 20 minuten.
Dit is een gerecht dat is verpakt in beboterde aluminiumfolie; daarin wordt het op de barbecue gegaard. Serveer het gerecht in de verpakking, zodat de geuren tot het laatste moment volledig behouden blijven. Het gerecht pas direct voor het consumeren uit de folie op een bord schikken.
Overigens kan dit product van kalfsvlees met een mengsel van kruiden/saus ook in oven – of magnetronbakjes worden verkocht (dus niet verpakt in aluminiumfolie), eventueel in tweevaksbakjes: het ene vakje gevuld met vlees en het andere met rijst of aardappelpuree. Verder kan dit vleesgerecht ook in de wok of met roerbakken worden bereid.