Laat de slager een paar niet al te dunne entrecôtes afsnijden. Te dunne lappen worden namelijk erg snel te gaar en dat is jammer van het vlees. Wrijf het vlees in met zout en grof gemalen peper. Eventueel kun je ook vlees- of grilkruiden gebruiken. Wees daar echter zuinig mee, want je moet het vlees wel kunnen blijven proeven.
Smelt de boter in de pan en bak de entrecôtes snel rondom bruin. Haal het vlees wat heen en weer zodat alle delen goed bruin bakken. Reken een minuut of 8 - 10 totaal wanneer het vlees van binnen mooi rood moet blijven.
Uiteraard kun je de steaks ook grillen op de barbecue. Kruid en zout de lappen en smeer ze in met wat olie. Gril ze boven hete kolen die al bedekt zijn met grijze as. Dan is de temperatuur het beste. Draai de entrecôtes regelmatig en voorkom dat ze door eventueel lekkend vet in de vlammen komen te liggen. Dat is funest voor de smaak.
Cabernet Sauvignon of een Merlot. Bij de barbecue een rosé of een stevig biertje.