Doe de kipfilet snippers, het ei, de room, peper en zout in een kleine cutter of keukenmachine en cutter de ingrediënten tot een gladde farce. Meng de gebroken pistachenootjes en de heel kleine blokjes paprika door de farce tot er een goede verdeling en binding is verkregen. Verdeel de vulling over de 10 platgeslagen kipfilets, duw een maïskolfje in het midden van de vulling. Rol de filets op en wikkel de ham er omheen. Bestrijk 10 stukjes aluminiumfolie met boter, leg de kiprolletjes erin en wikkel ze in tot een toffeemodel.
Tip; deze kiprolletjes kunnen een paar dagen onder koeling bewaard worden. Tip 2; of ze voorgegaard verkopen; in een voorverwarmde oven van 180 graden op een rooster ca. 20 minuten gaat laten koken.
Presenteer deze kiprolletjes vers of voorgegaard in de toonbank. Snijd er een doormidden zodat de consument kan zien hoe mooi de kiprolletjes zijn.
Bereiden; vers; op een hete barbecue in de aluminiumfolie leggen ca. 20 minuten, regelmatig draaien. Als ze voorgegaard zijn; op een matige hete barbecue leggen in de aluminiumfolie ca. 20 minuten regelmatig draaien.
Foto: ©Timolina/Shutterstock.com