Kruidige Griekse lams gehaktsteaks
Kruidige Griekse lams gehaktsteaks
Ingrediënten
-
Winkelklaar lams gehakt, zonder kruiden
-
15 gram Keukenzout
-
3 gram Witte peper
-
4 Preien waarvan het wit en 8 cm van het groen wordt gebruikt, in ringen gesneden.
-
8 Lente-uitjes, dungesneden
-
200 gram Beschuitpaneermeel
-
340 ml Rode wijn
-
2 gram Komijn
-
1 gram Koriander
-
0,5 gram Piment
-
4 Teentjes knoflook, geperst
-
5 gram Geraspte sinaasappelschil
-
20 gram Gehakte verse peterselie
-
5 gram Gehakte verse tijm
-
60 ml Olijfolie 100 gram olijfolie Papieren servetjes en hamburgervorm
-
Winkelklaar lams gehakt, zonder kruiden,
-
15 gram Keukenzout,
-
3 gram Witte peper,
-
4 Preien waarvan het wit en 8 cm van het groen wordt gebruikt, in ringen gesneden.,
-
8 Lente-uitjes, dungesneden,
-
200 gram Beschuitpaneermeel,
-
340 ml Rode wijn,
-
2 gram Komijn,
-
1 gram Koriander,
-
0,5 gram Piment,
-
4 Teentjes knoflook, geperst,
-
5 gram Geraspte sinaasappelschil,
-
20 gram Gehakte verse peterselie,
-
5 gram Gehakte verse tijm,
-
60 ml Olijfolie 100 gram olijfolie Papieren servetjes en hamburgervorm
Benodigheden
- Papieren servetjes en hamburgervorm
Bereiding
-
Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en snij ze zoals hierboven omschreven
-
De prei in koud water wassen en goed laten uitlekken. 100 gram olijfolie in een grote koekenpan verwarmen en de prei en lente-uitjes bakken tot ze zacht zijn, 20 minuten. Af laten koelen voor verwerking.
-
Het beschuitpaneermeel weken ca 170 gram rode wijn (is de helft van de wijn)en goed roeren
-
De prei, olijfolie, geweekt beschuitpaneermeel, rest wijn, kruiden in een mengbak doen. Het gehakt, de knoflook, geraspte sinaasappelschil, peterselie, tijm, het zout en de peper toevoegen goed mengen tot er een goede binding is verkregen. (bij te lang mengen ontstaat een stug product).
-
Maak met een ijsknijper balletjes van ca. 100 gram per stuk. Pers de balletjes in de hamburgervorm na tot een kruidige Griekse lams gehaktsteak.
-
Het afgewerkte product in de dieptekoeling bewaren. Bak de kruidige Griekse gehaktsteaks op de Barbecue of op de grillplaat snel aan weerskanten bruin zijn, 10 minuten. Op bord serveren met bijpassende ingrediënten. Of op ronde broodjes eventueel met mosterd of tomatenketchup.
-
Bekijk ook andere recepten