Pigsbones

Ingrediënten

  • Varkens bovenpoot van de ham 
  • Rub: grof kruidenmengsel om in het vlees te wrijven
  • 50 gram bruine basterd suiker 
  • 30 gram milde paprikapoeder 
  • 30 gram zeezout
  • 3 eetlepels gemalen zwarte peper 
  • 2 theelepels knoflookpoeder 
  • 2 theelepels uienpoeder 
  • 1 theelepel cayennepeper
  • olie
  • Varkens bovenpoot van de ham ,
  • Rub: grof kruidenmengsel om in het vlees te wrijven,
  • 50 gram bruine basterd suiker ,
  • 30 gram milde paprikapoeder ,
  • 30 gram zeezout,
  • 3 eetlepels gemalen zwarte peper ,
  • 2 theelepels knoflookpoeder ,
  • 2 theelepels uienpoeder ,
  • 1 theelepel cayennepeper,
  • olie

Bereiding

  • Wrijf de bovenpoot stevig in met een rub van bovenstaande kruiden en laat ze het liefst een nacht goed intrekken. De volgende dag kan de barbecue aan en kun je het rooster invetten met wat olie en de hipsen eerst rondom bruin bakken en daarna aan de zijkant, naast de hitte, verder afgaren. Je kunt voor extra smaak eventueel wat rookhoutsnippers toevoegen wanneer je een barbecue hebt met een deksel die gesloten kan worden. Een barbecuehips heeft meerdere uren nodig om mooi gaar te worden. Hij is gaar wanneer je het vlees gemakkelijk van de botten kunt trekken

  • Kies voor een stevig biertje of een Pinot Gris 

Terug naar boven