English short rib

Ingrediënten

  • klapstuk met been 
  • grof zeezout
  • grof gemalen peper 
  • klapstuk met been ,
  • grof zeezout,
  • grof gemalen peper 

Benodigheden

  • rookhout snippers

Bereiding

  •  Laat de slager de ribben overdwars doorzagen en laat hem het vlies aan de binnenkant verwijderen. Bestrooi de repen vlees stevig met grof zeezout en grof gemalen peper en wrijf dat er stevig in. Stook de barbecue stevig op, maar laat een deel van de bodembak onbedekt met houtskool. Op die manier maak je een zone op het rooster die veel minder warm is. Bruin vervolgens de ribben rondom. Wanneer ze mooi bruin zijn kun je ze verplaatsen naar de wat minder hete plek op het rooster. Onder voortdurend keren moeten de ribben dan nog zeker 1,5 uur garen. Als ze gaar zijn kun je de botten makkelijk verwijderen. Zorg er voor dat voldoende hitte aanwezig blijft door steeds nieuwe kolen toe te voegen en draai de ribben regelmatig. 

  • Voor extra smaak kunnen rookhoutsnippers over de kolen worden gestrooid. 

  • Cabernet Sauvignon, Merlot, Rhône Blends, Zinfandel, Meritage, Norton of Cynthiana, Syrah, Pomerol, rosé. Of een lekker pul koud bier 

Terug naar boven