Speklap op de barbecue

Ingrediënten

  • speklappen (niet al te dun) 
  • grove mosterd
  • bruine suiker 
  • ketjap
  • sambal 
  • knoflookpoeder 
  • gesnipperd uitje
  • olie
  • speklappen (niet al te dun) ,
  • grove mosterd,
  • bruine suiker ,
  • ketjap,
  • sambal ,
  • knoflookpoeder ,
  • gesnipperd uitje,
  • olie

Bereiding

  • Helemaal niet moeilijk doen. De speklappen met zwoerd gewoon insmeren met een papje van grove mosterd, een stevige scheut olie, een gesnipperd uitje, scheutje ketjap en een klein beetje sambal, mespuntje knoflookpoeder en een theelepeltje bruine suiker. Even proeven hoe het papje smaakt en smeren maar. Laat de saus een uurtje intrekken en dan op de barbecue met de speklappen. Lekker om en om bakken tot de speklap stevig aanvoelt en het zwoerd mooi knapperig is. Lekker met een salade naar keuze.

  • Frisse rosé of een koud glas bier. 

Terug naar boven