Delicatessen Papillotten

Ingrediënten

  • Winkelklare reepjes varkensvlees(procureur)
  • 100 gram gembermarmelade, met stukjes gember erin
  • 60 gram zoute sojasaus
  • 3 gram gemberpoeder
  • 3 gram witte peper
  • 40 ml notenolie
  • 20 ml plantaardige olie
  • 100 gram walnoten, grof gebroken
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 1 grote sinaasappel, alleen het sap
  • Winkelklare reepjes varkensvlees(procureur),
  • 100 gram gembermarmelade, met stukjes gember erin,
  • 60 gram zoute sojasaus,
  • 3 gram gemberpoeder,
  • 3 gram witte peper,
  • 40 ml notenolie,
  • 20 ml plantaardige olie,
  • 100 gram walnoten, grof gebroken,
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden,
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes gesneden,
  • 1 grote sinaasappel, alleen het sap

Benodigheden

  • Vellen aluminiumfolie van 30 x30 cm
  • Houten satépennen

Bereiding

  • Paprika ontdoen van zaad en zaadlijsten, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Sinaasappelsap, marmelade, sojasaus, gemberpoeder en peper tot een sausje mengen. Reepjes vlees, notenolie, plantaardige olie, paprikablokjes en grof gebroken walnoten door elkaar mengen. Dan beide mengsels in een bak goed door elkaar werken (niet met de blote handen) en afgedekt laten inwerken (marineren) in de koelcel.

  • Neem een vel aluminiumfolie en leg in het midden 150 á 200 gram vleesmengsel (ook iets vocht). Vouw de randen/buitenkant van de folie wat omhoog en vouw de folie aan de bovenkant dicht; daarna zijkanten zorgvuldig dichtvouwen, zodat er geen stoom kan ontsnappen tijdens het barbecuen.

  • De houten satépen daar steken waar de folie is opgerold.

  • Het goed gesloten pakketje op de hete barbecue leggen, 15 tot 20 minuten. Als het klaar is in de gesloten verpakking op het bord leggen, zodat alle geuren tot het laatst blijven behouden.

  • Pas vlak voor het eten openen. Lekker met sto brood en frisse gemengde salade of gemengde tomatensalade.

Terug naar boven