Paprika ontdoen van zaad en zaadlijsten, schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Sinaasappelsap, marmelade, sojasaus, gemberpoeder en peper tot een sausje mengen. Reepjes vlees, notenolie, plantaardige olie, paprikablokjes en grof gebroken walnoten door elkaar mengen. Dan beide mengsels in een bak goed door elkaar werken (niet met de blote handen) en afgedekt laten inwerken (marineren) in de koelcel.
Neem een vel aluminiumfolie en leg in het midden 150 á 200 gram vleesmengsel (ook iets vocht). Vouw de randen/buitenkant van de folie wat omhoog en vouw de folie aan de bovenkant dicht; daarna zijkanten zorgvuldig dichtvouwen, zodat er geen stoom kan ontsnappen tijdens het barbecuen.
De houten satépen daar steken waar de folie is opgerold.
Het goed gesloten pakketje op de hete barbecue leggen, 15 tot 20 minuten. Als het klaar is in de gesloten verpakking op het bord leggen, zodat alle geuren tot het laatst blijven behouden.
Pas vlak voor het eten openen. Lekker met sto brood en frisse gemengde salade of gemengde tomatensalade.