Boerenhamlap

Ingrediënten

  • 1 stevige schijf van de varkens-schouder met been en zwoerd
  • wortel in plakken
  • 2 grof gehakte uien
  • takje rozemarijn
  • kruidnagel
  • 3 eetlepels grove mosterd 
  • boter en/of olie
  • halve liter droge cider 
  • 1 stevige schijf van de varkens-schouder met been en zwoerd,
  • wortel in plakken,
  • 2 grof gehakte uien,
  • takje rozemarijn,
  • kruidnagel,
  • 3 eetlepels grove mosterd ,
  • boter en/of olie,
  • halve liter droge cider 

Bereiding

  • Braad het vlees stevig aan in een grote braadpan. Dan heb je de ruimte om de lap gemakkelijk te draaien. Gebruik een paar eetlepels boter en een scheut olie. Als de hamlap rondom mooi bruin is dan gaat hij uit de pan en worden in het achtergebleven braadvet de wortelplakjes en de uisnippers gefruit. Wanneer de ui glazig is giet je de cider erbij en voeg je ook het zout, de kruiden en het kruidnageltje toe. Laat de schijf nu een half uur tot drie kwartier garen afhankelijk van de dikte. Houd de deksel van de braadpan gesloten. Vlak voor het serveren kun je de mosterd samen met wat kookvocht vermengen en het lauwwarme mengsel aan de jus toevoegen. Verwijder de kruidentakjes en serveer de lap met aardappels en spruitjes.

  • De rest van de cider

Terug naar boven