Caribische kippenvleugeltjes

Ingrediënten

  • Kippenvleugeltjes, topjes afgeknipt, bij het gewricht opengevouwen
  • PER KILOGRAM KIPPENVLEUGELS
  • 15 gr vers citroensap
  • 100 gr uien, schoongemaakt en heel fijngesnipperd
  • 20 gr knoflook, gepeld heel fijngehakt
  • 1,5 gr gemalen komijn
  • 15 gr siroop van gekonfijte gember
  • 0,5 gr gemalen kaneel
  • 0,5 gr cayennepeper
  • 15 ml plantaardige olie
  • Cajunkruiden, om vleugels mee in te wrijven
  • Kippenvleugeltjes, topjes afgeknipt, bij het gewricht opengevouwen,
  • PER KILOGRAM KIPPENVLEUGELS,
  • 15 gr vers citroensap,
  • 100 gr uien, schoongemaakt en heel fijngesnipperd,
  • 20 gr knoflook, gepeld heel fijngehakt,
  • 1,5 gr gemalen komijn,
  • 15 gr siroop van gekonfijte gember,
  • 0,5 gr gemalen kaneel,
  • 0,5 gr cayennepeper,
  • 15 ml plantaardige olie,
  • Cajunkruiden, om vleugels mee in te wrijven

Bereiding

  • Maak de groenten schoon en snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg nu alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Meng de ingrediënten voor de marinade in een schone bak. Voeg de kippenvleugeltjes toe, meng goed en laat de kippenvleugeltjes marineren afgedekt 24 uur in de koelcel. Haal de kippenvleugeltjes uit de marinade, laat ze uitlekken en wrijf ze in met Cajunkruiden.

  • Presenteer deze gemarineerde kippenvleugeltjes op een mooie schaal in de toonbank met prijs en naamaanduiding. Zorg dat er een schone vleestang bij is en dat de schaal altijd schoon en goed gevuld is.

  • Rooster ze ongeveer 20 minuten op de hete barbecue, ze zo nu en dan kerend, tot ze krokant en bruin zijn. 

  • Uit veiligheid overweging kunt u ze zelf eerst afbakken in de oven en gegaard presenteren, dan hoeft de consument ze alleen nog maar even 10 minuten op de hete barbecue te leggen, tot ze door en door warm zijn.

Terug naar boven