Soesjes met patémousse vulling

Ingrediënten

  • 1000 gram mondeaal 3s soezenmix*
  • 1500 gram water (40 á 50˚C)*
  • 500 gram snippers gekookte ham
  • 400 gram Monchou
  • 400 gram roompaté of smeerleverworst
  • Amandelschilfers  
  • * Als er een andere soezenmix wordt gebruikt, let dan op de aanwijzingen op de verpakking voor de hoeveelheid water.
  • 1000 gram mondeaal 3s soezenmix*,
  • 1500 gram water (40 á 50˚C)*,
  • 500 gram snippers gekookte ham,
  • 400 gram Monchou,
  • 400 gram roompaté of smeerleverworst,
  • Amandelschilfers  ,
  • * Als er een andere soezenmix wordt gebruikt, let dan op de aanwijzingen op de verpakking voor de hoeveelheid water.

Bereiding

  • De soezenmix en het water in een mengkom doen en 3 minuten in de tweede versnelling laten draaien (mengen) tot er een mooi gladde massa is verkregen. Doe dit soezenbeslag in een spuitzak die is voorzien van een gladde spuitmond en spuit vervolgens op een licht ingevette en met bloem bestoven bakplaat de bolletjes. Maak de bolletjes zo groot als een walnoot.

  • Verwarm de oven voor op 220˚C. Besproei de bolletjes deeg licht met water en bak ze 10 á 15 minuten af tot ze lichtbruin zijn. Na ca 5 minuten de schuif of de deur heel even openen om de damp te laten ontsnappen. De soezen in de werkruimte laten afkoelen.

  • Klop de Monchou en de paté met een mixer in ca. 5 minuten tot een romige patémousse.

  • Soesjes doormidden snijden en vul ze met de patémousse; afgarneren met schilfers amandel.

  • Deze soesjes kunnen dienen als borrelhapjes, voorgerecht, als onderdeel van warm/koud buffet. De soesjes kunnen vooraf worden gebakken en worden bewaard in gesloten plastic zak in de diepvriescel en zo op voorraad worden gehouden om ze wanneer nodig te ontdooien en te vullen. 

Terug naar boven