Züricher eieren

Ingrediënten

  • 700 gr aardappelen
  • 1,5 dl melk
  • 1 snufje peper, zout en nootmuskaat
  • 100 gr gekookte achterham
  • 100 gr geraspte Gruyère kaas
  • 250 gr tomaten
  • 4 eieren
  • Fijngehakte peterselie voor de eindgarnering
  • 700 gr aardappelen,
  • 1,5 dl melk,
  • 1 snufje peper, zout en nootmuskaat,
  • 100 gr gekookte achterham,
  • 100 gr geraspte Gruyère kaas,
  • 250 gr tomaten,
  • 4 eieren,
  • Fijngehakte peterselie voor de eindgarnering

Benodigheden

  • 4 kleine ovenschaaltjes

Bereiding

  • Zet vast alle benodigdheden klaar. En verwarm de oven voor op 175˚C.

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met wat zout. Verhit de melk. Stamp de aardappelen met de melk tot puree. Breng ham op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Snijd de ham in dunne reepjes en schep die met de geraspte kaas door de puree. Was de tomaten en snijd ze in dunne plakjes.

  • Vet vier ovenschaaltjes in en beleg de bodem met plakjes tomaat. Verdeel daar de aardappelpuree over, met een spuitzak. Druk met een vochtige juslepel kuiltjes in de puree. Breek de eieren boven de kuiltjes. Zet de nestjes 15 minuten in een voorverwarmde oven 175˚C tot de eieren gestold zijn. Bestrooi ze voor het opdienen met fijngehakte peterselie.

  • Vervang de helft van de aardappelpuree door gepureerde groenten, zoals doperwten of wortelen.

Terug naar boven