Gedroogde tomaten uit de oven

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 500 gr cherrytomaatjes
  • 1 mestpuntje zeezout
  • 50 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 5 gr verse basilicum, gewassen en fijn gehakt
  • Voor 4 personen,
  • 500 gr cherrytomaatjes,
  • 1 mestpuntje zeezout,
  • 50 ml olijfolie,
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt,
  • 5 gr verse basilicum, gewassen en fijn gehakt

Bereiding

  • Was alle ingrediënten, weeg ze nauwkeurig af en zet ze gereed. De tomaatjes halveren, op een bakplaat legen, het zeezout erover strooien en bij 80 graden Celsius in bakoven ongeveer drie tot vier uur laten drogen. De droogtijd hangt af van de vochtigheidsgehalte van de tomaten. Als de tomaten voldoende zijn ingedroogd maar nog iets sappig zijn, kunt u ze uit de ven nemen. 

  • De tomaten in een schaal overbrengen met de olijfolie, knoflook en basilicum op smaak brengen.

Terug naar boven