Pikante kipballetjes in een jasje van rijstnoedels

Ingrediënten

  • Voor 50 stuks
  • 400 gr gerookte kipfilet
  • 100 gr gekookte rijst
  • 1 rode peper
  • 2 eieren
  • 10 gr fijngesneden koriander
  • 5 gr geraspte gemberwortel
  • 10 gr limoenschil
  • 2 gr witte peper
  • 30 ml donkere Chinese sojasaus
  • 100 gr rijstnoedels fijn verkruimelen
  • 2 losgeklopte eieren
  • Bloem
  • Frituurolie
  • Voor 50 stuks,
  • 400 gr gerookte kipfilet,
  • 100 gr gekookte rijst,
  • 1 rode peper,
  • 2 eieren,
  • 10 gr fijngesneden koriander,
  • 5 gr geraspte gemberwortel,
  • 10 gr limoenschil,
  • 2 gr witte peper,
  • 30 ml donkere Chinese sojasaus,
  • 100 gr rijstnoedels fijn verkruimelen,
  • 2 losgeklopte eieren,
  • Bloem,
  • Frituurolie

Benodigheden

  • Cocktailprikkers

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten af. Pureer de gerookte kipfilet, de gekookte rijst en de rode peper in een keukenmachine of kleine cutter tot een gladde massa. Voeg de eieren, koriander, gemberwortel, limoenschil, peper en Chinese sojasaus toe en meng de massa tot alles heel goed verdeeld is en een licht binding is verkregen.

  •  Van het verkregen kipmengsel met een ijsknijper kleine balletjes maken ter grootte van een walnoot ± 110 stuks en laat deze 30 minuten in de koelcel rusten.

  • Verkruimel de rijstnoedels. Wentel de kipballetjes eerst door de bloem. Daarna door losgeklopt ei. Daarna door verkruimelde noedels wentelen. Balletjes in hete olie ± 3 minuten bakken. Aan cocktailprikker steken. Kunnen warm en koud geserveerd worden.

Terug naar boven