Kip Tandoori

Ingrediënten

  • voor ongeveer 60 stuks
  • 1,5 kg kipfilet, in blokjes gesneden
  • 500 ml yoghurt
  • 75 ml witte wijnazijn
  • 15 ml vers citroensap
  • 2,5 gr paprikapoeder, mild
  • 2,5 gr cayennepeper
  • 2,5 gr koriander
  • 2,5 gr komijn
  • 6 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 5 gr verse gemberwortel, geraspt
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 groene paprika’s, zonder zaadlijsten, in kleine blokjes snijden.
  • voor ongeveer 60 stuks,
  • 1,5 kg kipfilet, in blokjes gesneden,
  • 500 ml yoghurt,
  • 75 ml witte wijnazijn,
  • 15 ml vers citroensap,
  • 2,5 gr paprikapoeder, mild,
  • 2,5 gr cayennepeper,
  • 2,5 gr koriander,
  • 2,5 gr komijn,
  • 6 teentjes knoflook, uitgeperst,
  • 5 gr verse gemberwortel, geraspt,
  • 2 laurierblaadjes,
  • 3 groene paprika’s, zonder zaadlijsten, in kleine blokjes snijden.

Benodigheden

  • 60 cocktailprikkers een nacht in koud water laten weken.

Bereiding

  • Snijd de kip in blokjes en doe ze in een schone bak. Voeg yoghurt, azijn, citroensap, kruiden, knoflook, gember en laurier toe en roer alles goed door. Zet de bak afgedekt een nacht lang in de koelkast. Rijg de kip, afgewisseld met blokjes paprika, aan de prikkers.

  • Presenteer deze kip tandoori op een mooie schaal in de toonbank. Tip voor de consument: Gril ze 5-10 minuten tot het vlees zacht en gaar is. Draai de spiesjes geregeld om. Serveer ze warm.

Terug naar boven