Mosseltapas borrelhapjes

Ingrediënten

  • Gesmoorde mosselen
  • 2 kg panklare mosselen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes Gegratineerde mosselen
  • 12 gekookte mosselen in de schelp
  • 1 tomaat zonder zaadjes, in blokjes
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels fijn broodkruim
  • 1 eetlepel olijfolie Gemarineerde mosselen
  • 100 gr gekookte mosselen zonder schelp
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 3 eetlepels medium dry sherry
  • 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt Gebakken mosselspiesjes
  • 100 gr gekookte mosselen
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 1 zout en versgemalen zwarte peper
  • Gesmoorde mosselen,
  • 2 kg panklare mosselen,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 2 tenen knoflook, in plakjes Gegratineerde mosselen,
  • 12 gekookte mosselen in de schelp,
  • 1 tomaat zonder zaadjes, in blokjes,
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt,
  • 2 eetlepels fijn broodkruim,
  • 1 eetlepel olijfolie Gemarineerde mosselen,
  • 100 gr gekookte mosselen zonder schelp,
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil,
  • 3 eetlepels medium dry sherry,
  • 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge,
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt Gebakken mosselspiesjes,
  • 100 gr gekookte mosselen,
  • 3 eetlepels bloem,
  • 2 theelepels paprikapoeder,
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden,
  • 3-4 eetlepels olijfolie,
  • 1 zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Gesmoorde mosselenDoe de olijfolie in een (mossel)pan en leg de mosselen erin. Verdeel de tenen knoflook tussen de mosselen. Verwarm de mosselen afgedekt 6-8 minuten op hoog vuur tot ze allemaal openstaan, schud de pan af en toe heen en weer.

  • Gegratineerde mosselenVerwijder 1 schelphelft en leg de mosselen in de andere schelphelft in een lage ovenschaal. Verdeel de tomaat, peterselie en wat zout en peper erover. Schep het broodkruim en de olijfolie door elkaar, verdeel dit over de mosselen en laat deze 10 cm onder een hete grill in 5 minuten goudbruin kleuren.

  • Gemarineerde mosselenRoer in een schaal de sinaasappelschil met de sherry, olijfolie, basilicum en zout en peper naar smaak tot een marinade. Schep de mosselen erdoor en laat ze minstens een uur staan.

  • Gebakken mosselspiesjesMeng de bloem met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, zout en peper en wentel de mosselen erdoor. Bak de mosselen in een koekenpan met hete olie goudbruin en steek ze met 2-3 stuks aan spiesjes. 

Terug naar boven