60 min

Mini quiches met aardappelen, broccoli en Parmaham

Ingrediënten

  • voor 6 personen
  • Hartig korstdeeg
  • 250 gram fijne witte bloem
  • 100 gram boter
  • 3 eierdooiers
  • 3 lepels witte wijn
  • Zout, peper
  • 200 gram gekookte aardappelen
  • 2 eieren
  • 100 gram geblancheerde broccoli
  • 100 gram crème
  • 50 gram Parmaham
  • 2 lepels Pecorino kaas, geraspt
  • 30 gram gehakte prei
  • Peterselie
  • Extra vergine olijfolie
  • Zout, peper
  • 180 gram Parmaham in plakjes 
  • voor 6 personen,
  • Hartig korstdeeg,
  • 250 gram fijne witte bloem,
  • 100 gram boter,
  • 3 eierdooiers,
  • 3 lepels witte wijn,
  • Zout, peper,
  • 200 gram gekookte aardappelen,
  • 2 eieren,
  • 100 gram geblancheerde broccoli,
  • 100 gram crème,
  • 50 gram Parmaham,
  • 2 lepels Pecorino kaas, geraspt,
  • 30 gram gehakte prei,
  • Peterselie,
  • Extra vergine olijfolie,
  • Zout, peper,
  • 180 gram Parmaham in plakjes 

Bereiding

  • Hartig korstdeeg: kneed de genoemde ingrediënten en wikkel vervolgens de bal van deeg in vershoudfolie en laat het 60 minuten rusten in de koelkast.

  • Vulling: bak de gehakte Parma Ham en prei in olie. Voeg de in blokjes gesneden aardappels en broccoli in stukken toe. Laat een paar minuten sudderen en haal dan van het vuur. Klop de eieren los in een kom en voeg de room en de geraspte kaas toe. Voeg vervolgens zout, peper en een beetje gehakte peterselie toe en meng de aardappels en broccoli om de vulling te voltooien.

  • Rol het hartige korstdeeg uit en zet zes beboterde en bebloemde mallen van ongeveer 6 cm doorsnede klaar. Haal het overtollige deeg weg, prik de bodem in en giet in de vulling. Bak in de oven gedurende 15/18 minuten op 185 ° C.

  • Versier de mini quiches met de plakjes Parmaham.

Terug naar boven