Gemarineerde varkensribbetjes

Ingrediënten

  • Magere varkensribbetjes, zo klein mogelijk; in losse ribjes gesneden en overdwars gesneden in stukken van 4 à 5 cm.
  • 3 gram witte peper
  • 20 ml olijfolie
  • 3 gram paprikapoeder (edelzoet)
  • 3 gram gedroogde oregano
  • 200 ml droge witte wijn
  • 5 teentjes gepelde en geplette knoflook
  • 10 gram keukenzout
  • 200 ml water
  • Magere varkensribbetjes, zo klein mogelijk; in losse ribjes gesneden en overdwars gesneden in stukken van 4 à 5 cm.,
  • 3 gram witte peper,
  • 20 ml olijfolie,
  • 3 gram paprikapoeder (edelzoet),
  • 3 gram gedroogde oregano,
  • 200 ml droge witte wijn,
  • 5 teentjes gepelde en geplette knoflook,
  • 10 gram keukenzout,
  • 200 ml water

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af. Knoflook pellen, in een plastic zakje doen en met een zwaar voorwerp pletten. Marineren: ribbetjes, peper, olijfolie, oregano, paprikapoeder, laurierblaadjes, wijn en geplette knoflook in een stoofpan brengen en een uur marineren (langer mag ook).Stoven: voeg nu zout en water toe, breng het geheel aan de kook. Temper de warmtebron en laat met het deksel op de pan de massa een uur zachtjes pruttelen of zolang tot de ribbetjes zacht zijn. Haal dan het deksel van de pan en kook de vloeistof in tot de ribbetjes nog maar net onder het vocht staan.Daarna snel laten afkoelen en aansluitend in de koelcel doorkoelen.

  • In magnetron: stand 700 W, folie inprikken daarna verwarmen Au bain marie: verwarmen met gesloten folie; niet kokenIn oven: oven voorverwarmen op 180˚C in bakje, pannetje of ovenschotel, 25 minuten. Het gerecht moet wel door en door worden verhit.

Terug naar boven