Maak de groente schoon snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.
Kipfilet bakken: verhit de olie (20 ml) in een braadpan en bak de kipfilet tot hij goudbruin is. Haal hem uit de pan en fruit in dezelfde olie de uiensnippers al omscheppend boven een lage vuur goudbruin.
Roux maken: strooi de bloem erbij en roer er een deegbal van. Giet er al roerend de melk bij, en blijf op laag vuur roeren tot de saus glad is. Ragoût maken: snijd de kipfilet in heel kleine stukjes. Roer de Rauwe Ham en de kip door de saus en blijf op laag vuur roeren met een houten lepel tot de ragoût helemaal gebonden is. Roer een eetlepel hiervan door de eierdooier en roer dit met de kaneel door de ragoût. Strijk de ragoût op een platte schone plaat om af te koelen.
Kroketjes maken: klop het eiwit stijf. Strooi het paneermeel op een bord. Vorm met 1 of 2 lepels kroketjes van de ragoût. Haal ze eerst door het losgeklopt eiwit en vervolgens door het paneermeel. Breng ze met uw vingers in model. Frituren: vul een niet te grote frituurpan voor de helft met olijfolie en verhit deze. Frituur de kroketjes met vier tegelijk, en keer ze voorzichtig. Haal ze uit de olie als ze goudbruin zijn.
Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.
Foto: ©Alvaro German Vilela/Shutterstock.com