Hak voor de vulling de zalm of de ham met de keukenmachine fijn. Voeg de verse roomkaas en zoveel melk toe, tot een gladde massa ontstaat. Breng de vulling op smaak met peper uit de molen. Zet koel weg, bijvoorbeeld tot de volgende dag. De vulling moet kort voor de verwerking op kamertemperatuur zijn om het vullen te vergemakkelijken.
Zeel de bloem. Breng voor het deeg anderhalve deciliter water aan de kook, met wat zout en de boter. Roer de gezeefde bloem er in één keer doorheen. Blijf roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en werk de eieren één voor één door het deeg. Doe het deeg als het soepel is over in een spuitzak en spuit op een met bakpapier belegde ovenplaat 20 ‘hoopjes’. (met effen spuitmondje van 1 cm doorsnede ø). Laat de soesjes in een op 225°C voorverwarmde oven in krap 10 minuten gaar worden.
Uit de oven nemen en vervolgens open snijden. De vulling overdoen in een spuitzak en hiermee de soesjes vullen. De hoedjes weer op de soesjes zetten en serveren.
Foto: ©hlphoto/Shutterstock.com