Hamsoesjes met maasdammer kaas en pasham

Ingrediënten

  • ½ liter water
  • 200 gram roomboter, in blokjes
  • 150 gram Pasham , in heel kleine schilfers gesneden
  • 300 gram gezeefde bloem
  • 8 eieren
  • 150 gram Maasdammer kaas, geraspt
  • ½ liter water,
  • 200 gram roomboter, in blokjes,
  • 150 gram Pasham , in heel kleine schilfers gesneden,
  • 300 gram gezeefde bloem,
  • 8 eieren,
  • 150 gram Maasdammer kaas, geraspt

Bereiding

  • Snijd eerst alle ingrediënten zoals hierboven omschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Breng het water met de boter in een passende pan aan de kook en wacht tot de boter volledig is gesmolten. Voeg dan de gezeefde bloem toe en roer het mengsel op een laag vuur tot de massa samenhangt; blijf roeren tot het beslag als een bal van de wand van de pan loslaat. 

  • Neem de pan van het vuur en roer, een voor een de eieren door het beslag. Voeg het volgende ei pas toe als het voorgaande ei volledig in de massa is opgenomen. Laat het beslag afkoelen tot lauw. 

  • Roer de pasham schilfers en de geraspte kaas door het lauwe beslag. Beboter een bakplaat of bedek hem met bakpapier. Schep met een dessertlepel kleine bergjes beslag (niet groter dan een walnoot) op de bakplaat; zorg ervoor dat de bergjes niet te dicht bij elkaar liggen, want dan bakken de soesjes aan elkaar vast.

  • Bak de soesjes in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar in een voorverwarmde oven van 200°C; ze zijn gaar als ze hol klinken wanneer je er op klopt. Laat de hamsoesjes afkoelen in de koelkast.

Terug naar boven