Gevulde eieren uit de oven

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 75 gr boter
  • 15 gr milde mosterd
  • 5 gr kappertjes
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • 10 gr verse fijngesnipperde bieslook
  • Zeezout en peper uit de molen
  • 6 eieren,
  • 75 gr boter,
  • 15 gr milde mosterd,
  • 5 gr kappertjes,
  • 50 gr geraspte oude kaas,
  • 10 gr verse fijngesnipperde bieslook,
  • Zeezout en peper uit de molen

Bereiding

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed, snipper de bieslook fijn. Kook de eieren 8 minuten, de dooier is alleen in het midden nog enigszins zacht. Houd ze onder koud stromend water en pel ze.

  • Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem. Halveer de eieren en wip de dooier eruit. Prak de dooiers fijn en roer ca. 2/3 van de gesmolten boter, de mosterd, kappertjes, kaas en bieslook erdoor tot er een goede verdeling is verkregen. Breng het mengsel op smaak met zeezout en peper uit de molen.

  • Vul de halve eieren met het dooiermengsel en smeer daarbij een laagje vulling over het hele snijvlak. Leg de eieren in een ovenschaal en druppel de rest van de boter erover.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de eieren in het midden van de oven in 10-15 minuten goudbruin en door en door heet.

  • Serveer de eieren warm.

Terug naar boven