Meloenspiesjes met rauwe ham

Ingrediënten

  • 1 hele meloen naar keuze
  • 250 gram rauwe ham ,normaal gesneden
  • 1 hele meloen naar keuze,
  • 250 gram rauwe ham ,normaal gesneden

Benodigheden

  • Cocktailprikkers
  • Vergiet of zeef
  • Keukenpapier
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  • Halveer de meloen en schraap met een lepel de pitjes eruit, maar vang het sap op. Snijd uit de helften blokjes of maak bolletjes met de (meloen)bolletjessteker, doe de blokjes of bolletjes in een vergiet of zeef en laat ze op een koele plaats afgedekt, minsten 3 uur goed uitlekken, maar vang het sap op.

  • Maak ondertussen van de uitgeholde schil een houder. Vul de binnen kant op met keukenpapier en omwikkel het geheel met aluminiumfolie. Als de meloen blokjes goed uitgelekt zijn leggen we daar een half of heel plakje rauwe ham op en steken we het geheel vast met een cocktailprikker.

  • We steken de meloenspiesjes met rauwe ham op de beklede meloenschil, tot een mooi geheel. Van het meloensap (en/of kleine snippers meloen) maken we een lekker meloen dipsausje van bijvoorbeeld; kwark, crème fraîche of zure room. De verhouding is een eetlepel vaste vloeistof op een eetlepel meloensap, goed met een vork mengen tot een glad sausje.

  • Presenteer de opgestoken meloenspiesjes met rauwe ham op het midden van een mooi groot bord en versier de rand met plakjes radijs, reepjes paprika, schijfjes rettich, reepjes wortel of kleine bospeen enz. Om het geheel nog meer kleur te geven kan men bij de meloenspiesjes met rauwe ham nog een zilveruitje, augurkje, radijsje, blokjes kaas enz. bij steken.

Terug naar boven