45 min

Aardappelkroketjes met mousse van avocado en Parmaham

Ingrediënten

  • Voor 8 personen
  • 500 gram gekookte aardappelen
  • 50 gram Parmigiano kaas, geraspt
  • 1 ei
  • 80 gram bloem
  • Bieslook
  • Gehakte peper, indien gewenst
  • Meel, voor coating
  • Olie, voor frituren
  • 1 avocado
  • 20 gram lente-ui
  • 60 gram vlakte yoghurt
  • Peterselie
  • Zout, peper
  • 200 gram Parmaham in plakjes
  • Voor 8 personen,
  • 500 gram gekookte aardappelen,
  • 50 gram Parmigiano kaas, geraspt,
  • 1 ei,
  • 80 gram bloem,
  • Bieslook,
  • Gehakte peper, indien gewenst,
  • Meel, voor coating,
  • Olie, voor frituren,
  • 1 avocado,
  • 20 gram lente-ui,
  • 60 gram vlakte yoghurt,
  • Peterselie,
  • Zout, peper,
  • 200 gram Parmaham in plakjes

Bereiding

  • Avocado mousse: schil de avocado, ontpit en meng haar tot een mousse met de lente-ui, zout, peper, yoghurt en peterselie.

  • Aardappelkroketjes: Prak de geschilde aardappelen en voeg de kaas, ei, meel, fijngesneden bieslook, zout en peper toe. Indien gewenst afmaken met de gehakte rode peper. Goed de ingrediënten mengen. Met ingevette handen, kleine ronde kroketten vormen van ongeveer 20 g per stuk. Rol ze in de bloem en bak ze in hete olie. De kroketjes op keukenpapier laten uitlekken.

  • Serveer ze met de avocado mousse en plakjes Parmaham.

Terug naar boven