Gehaktballetjes en rauwe ham

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt halfom, zonder kruiden
  • 500 gram incourante delen Rauwe ham, door de (3-mm) plaat gemalen
  • 200 gram wittebrood, zonder korst
  • 200 ml melk
  • 3 gram witte peper
  • 15 gram keukenzout
  • 1 gram ge(vries)droogde peterselie
  • 2 teentjes gehakte knoflook
  • 4 eieren
  • Bloem om gehaktballetjes in te rollen
  • Olijfolie om in te bakken
  • 100 ml olijfolie, om in te bakken
  • 100 gram gesnipperde uien
  • 200 gram winter wortel in dunnen plakjes
  • 20 gram bloem
  • 1500 gram runderbouillon
  • 80 gram tomatenpuree
  • 200 ml droge witte wijn
  • 500 gram gehakt halfom, zonder kruiden,
  • 500 gram incourante delen Rauwe ham, door de (3-mm) plaat gemalen,
  • 200 gram wittebrood, zonder korst,
  • 200 ml melk,
  • 3 gram witte peper,
  • 15 gram keukenzout,
  • 1 gram ge(vries)droogde peterselie,
  • 2 teentjes gehakte knoflook,
  • 4 eieren,
  • Bloem om gehaktballetjes in te rollen,
  • Olijfolie om in te bakken,
  • 100 ml olijfolie, om in te bakken,
  • 100 gram gesnipperde uien,
  • 200 gram winter wortel in dunnen plakjes,
  • 20 gram bloem,
  • 1500 gram runderbouillon,
  • 80 gram tomatenpuree,
  • 200 ml droge witte wijn

Bereiding

  • Maak de groenten schoon en snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Saus maken: bak de ui en de wortel 10 minuten op een laag vuur in de olijfolie. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot het mengsel bruin wordt. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat deze 1 minuut mee fruiten. Blijf roeren. Blus het mengsel af met de witte wijn. Voeg dan bouillon toe laat het nog 20 minuten koken. Pureer de saus in de keukenmachine.

  • Gehaktballetjes maken: week het brood in de melk en knijp het uit. Meng het met het gehakt halfom en rauwe ham de peterselie en de knoflook, peper en zout, voeg de eieren toe mengen tot er een goede binding is verkregen. Maak er kleine gehaktballetjes van en wentel ze door de bloem. bak de gehaktballetjes goed bruin in een koekenpan met olijfolie, een paar tegelijk, en doe ze in een vuurvaste schaal.

  • Afwerken: doe de saus bij de gehaktballetjes en laat het geheel nog 25 minuten op een laag vuur laten sudderen.

  • Serveren met stokbrood en een glas rode wijn

Terug naar boven