Gevulde eieren met rauwe ham

Ingrediënten

  • Voor 20 stuks
  • 10 hardgekookte eieren
  • 3 gr kerrie
  • 200 gr mayonaise
  • 200 gr rauwe ham in heel kleine snippers gesneden
  • Voor 20 stuks,
  • 10 hardgekookte eieren,
  • 3 gr kerrie,
  • 200 gr mayonaise,
  • 200 gr rauwe ham in heel kleine snippers gesneden

Bereiding

  • Doe de eieren in een steelpan met koud water en breng het water aan de kook. Roer de eieren voorzichtig tijdens het koken, zodat de dooier in het midden komt. Kook de eieren 7 minuten, laat ze schrikken. Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Haal het eigeel er voorzichtig uit zonder het eiwit te beschadigen. Was in een bakje water en iets zout de eiwitten schoon en laat ze omgekeerd op keukenpapier of theedoek drogen. Wrijf de eierdooiers met de bolle kant van een lepel door een zeef en vang het kruim op in de kom met mayonaise, kerrie en rauwe ham en meng het geheel tot een gladde pasta. Snijd eventueel aan de bolle kant van de eihelften een kapje af, zodat ze stevig blijven staan en vul de holtes, doe de vulling in een spuitzak en spuit het mengsel met een stervormige spuitmond in de eieren. Dek de gevulde eieren tot gebruik losjes af met folie. Garneer ze kort voor serveren met snippers rauwe ham. Of met snippers krokant gebakken Rauwe Ham.

  • Presenteer deze gevulde eieren met rauwe ham in de toonbank, geef de consument het advies. Serveer ze als hartig hapje of - met een beetje sla en warm geroosterd brood - als  voorgerecht.  

Terug naar boven