Champignonhoedjes gevuld met rauwe ham

Ingrediënten

  • Voor ca. 20 stuks
  • 20 kastanjechampignons
  • 150 gr rode paprika, in heel kleine blokjes
  • 150 gr rauwe ham, in heel kleine blokjes
  • 10 gr verse peterselie, fijngehakt
  • 2 gr bouillonpoeder (oplossen in 45 gram heet water)
  • 6 ml (olijf)olie
  • 12 gr paneermeel
  • 45 ml medium dry sherry Lage ovenschaal; inhoud ca. 1 liter
  • Voor ca. 20 stuks,
  • 20 kastanjechampignons,
  • 150 gr rode paprika, in heel kleine blokjes,
  • 150 gr rauwe ham, in heel kleine blokjes,
  • 10 gr verse peterselie, fijngehakt,
  • 2 gr bouillonpoeder (oplossen in 45 gram heet water),
  • 6 ml (olijf)olie,
  • 12 gr paneermeel,
  • 45 ml medium dry sherry Lage ovenschaal; inhoud ca. 1 liter

Benodigheden

  • Lage ovenschaal; inhoud ca. 1 liter

Bereiding

  • Oven voorverwarmen op 200°C. Champignons schoonvegen en steeltjes uit hoedjes draaien. Paprika schoonmaken en wassen. Champignonsteeltjes, paprika en rauwe ham hele kleine blokjes snijden. Verse peterselie fijnhakken.

  • In kommetje bouillonpoeder oplossen in (45 ml) heet water. In koekenpan olie verhitten. rauwe ham ca 2 minuten zachtjes bakken. Champignonsteeltjes en paprika ca. 3 minuten meebakken, vocht laten verdampen. Peterselie erdoor scheppen.

  • Champignonhoedjes vullen met het rauwe ham mengsel. Aandrukken, klein heuveltje maken. Champignonhoedjes naast elkaar in ovenschaal zetten. Paneermeel erover strooien. Bouillon en sherry ertussen schenken. In midden van oven champignonhoedjes in ca. 15 á 20 minuten bruin en gaarbakken.

  • Champignonhoedjes warm of lauwwarm serveren.

Terug naar boven