60 min

Gevuld deeg met Parmaham en Kaas

Ingrediënten

  • Voor 8 personen
  • 250 gram Manitoba bloem
  • 250 gram fijne witte bloem
  • 70 gram zachte boter
  • 3 eieren
  • 25 gram biergist
  • 1 theelepel honing
  • 100 ml water
  • Zout, peper
  • 180 gram Parmaham plakjes
  • 200 gram milde Provola kaas, gesneden
  • 250 gram courgettes, gesneden en gegrild
  • 2 takjes tijm
  • Voor 8 personen,
  • 250 gram Manitoba bloem,
  • 250 gram fijne witte bloem,
  • 70 gram zachte boter,
  • 3 eieren,
  • 25 gram biergist,
  • 1 theelepel honing,
  • 100 ml water,
  • Zout, peper,
  • 180 gram Parmaham plakjes,
  • 200 gram milde Provola kaas, gesneden,
  • 250 gram courgettes, gesneden en gegrild,
  • 2 takjes tijm

Bereiding

  • Deeg: meng de gist met de honing in 100 g water. Voeg dit toe aan het meel met de losgeklopte eieren en genoeg water om een stevig maar buigzaam deeg te maken. Voeg zout toe. Kneed voor enkele minuten, dek dan af en zet het deeg op een warme plaats (ongeveer 90 minuten) om het volume te laten verdubbelen. Kneed het deeg opnieuw en voeg de boter in stukjes toe. Blijven kneden gedurende enkele minuten.

  • Het deeg uitrollen tot een rechthoek van 70 x 30 cm. Bedek het met de plakjes Parmaham en Provola kaas, een beetje gemalen peper, tijm blaadjes en courgettes, en rol vervolgens het deeg op en snijd deze in plakjes van 2cm dik.

  • Leg de plakjes in ingevette muffin mallen en laat de rondes 20/30 minuten rijzen. Bak ze vervolgens gedurende 20/21 minuten op 180° C.

Terug naar boven