Rillettes van rauwe ham

Ingrediënten

  • 600 gram dunne plakjes rauwe ham, of snippers
  • 200 gram zachte boter
  • 360 gram crème fraîche
  • 2 gram witte peper
  • 4 gram vers citroensap
  • Rondjes roggebrood of toastjes
  • 600 gram dunne plakjes rauwe ham, of snippers,
  • 200 gram zachte boter,
  • 360 gram crème fraîche,
  • 2 gram witte peper,
  • 4 gram vers citroensap,
  • Rondjes roggebrood of toastjes

Bereiding

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Snij de rauwe ham in kleine snippers en doe de snippers samen met de zachte boter, de crème fraîche en het citroensap, met de peper in een kom; prak de bestanddelen met een vork door elkaar of meng ze met en handmixer (pas op dat het mengsel niet te fijn wordt; de structuur van de rillettes moet enigszins pluizig blijven).

  • Doe de rillettes in een spuitzak voorzien van een gekartelde spuitmond.

  • Spuit de rillettes in rozetjes op het roggebrood of op de toastjes. De rillettes kunnen ook als voorgerecht( voor 4-6 personen) worden geserveerd. Vorm er met twee nat gemaakte dessertlepels eivormige balletjes ('quenelles`) van en serveer ze met een salade en/of mierikswortelsaus en roggebrood. 

Terug naar boven