Rozemarijn baba met Parmaham en peren

Ingrediënten

  • voor 6 tot 8 personen
  • 450 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 3 eierdooiers
  • 25 gram biergist
  • 1 theelepel suiker
  • 200 ml water
  • 40 gram Parmigiano kaas, geraspt
  • Rozemarijn
  • Zout, peper
  • 3 peren
  • 200 gram Parmaham in plakjes
  • Peterselie
  • voor 6 tot 8 personen,
  • 450 gram bloem,
  • 100 gram boter,
  • 3 eierdooiers,
  • 25 gram biergist,
  • 1 theelepel suiker,
  • 200 ml water,
  • 40 gram Parmigiano kaas, geraspt,
  • Rozemarijn,
  • Zout, peper,
  • 3 peren,
  • 200 gram Parmaham in plakjes,
  • Peterselie

Bereiding

  • Baba: plaats de bloem in een kom met water waarin het zout, suiker en gist opgelost zijn. Begin met het kneden van het mengsel en voeg de geraspte kaas, een snufje peper en rozemarijn toe. Voeg de eidooiers toe en meng ze in het deeg, voeg tenslotte de gesmolten boter toe en kneed  het geheel tot het deeg heel zacht en glad is (Voeg zo nodig nog een beetje water toe). Bewerk het deeg ongeveer 10-15 minuten met deeg haken.Neem kleine porties van het mengsel, ongeveer 65 g, en plaats ze in beboterde en ingevette baba mallen van ongeveer 6cm doorsnee en 7cm diep om gedurende één uur te rijzen . Bak het geheel in de oven gedurende 20 minuten op 180° C.

  • Serveer de babas met de Parmaham plakjes,  de in plakjes gesneden peer en peterselie.

Terug naar boven