De lekkerste likkepot van

Ingrediënten

  • 2 kleine rode paprika’s
  • 500 gr crème paté (zonder gelei en vetrand)
  • 1 liter slagroom
  • 50 sprietjes bieslook
  • 2 gr witte peper
  • 5 gr keukenzout of fijn zeezout
  • 2 lente uitjes, alleen het witte gedeelte
  • 2 kleine rode paprika’s,
  • 500 gr crème paté (zonder gelei en vetrand),
  • 1 liter slagroom,
  • 50 sprietjes bieslook,
  • 2 gr witte peper,
  • 5 gr keukenzout of fijn zeezout,
  • 2 lente uitjes, alleen het witte gedeelte

Bereiding

  • Was de paprika’s en snijd ze in heel kleine blokjes, haal de gelei en vet van de paté af, doe de paté in een mengkom en doe er 50 gram slagroom bij, doe de rest van de slagroom in een andere kom en klop die met de staafmixer bijna stijf, maak de paté met de staafmixer heel glad, een zachte crème dus, schep daarna de geklopte slagroom erbij en roer die voorzichtig door de paté.

  • Knip de bieslook boven de kom in heel kleine stukjes, doe de paprika, peper, zout erbij en roer de massa goed door elkaar. Proef of de likkepot pittig genoeg is, anders nog peper toevoegen.

  • Doe de likkepot in een mooie schaal en strijk de bovenkant glad, snij het wit van de lente uitjes in heel dunne ringentjes, strooi ze over de likkepot (als garnering), lekker op allerlei soorten brood of een crackertje.

  • Presenteer de likkepot in een mooie schaal in de toonbank met prijs en naamaanduiding, zorg dat er altijd een schone uitschep lepel bij is. Laat de klanten van tijd tot tijd eens proeven van dit heerlijk gerecht uit eigen keuken.

Terug naar boven