De soezenmix en het water in een mengkom doen en 3 minuten in de tweede versnelling laten draaien (mengen) tot er een mooi gladde massa is verkregen. Doe dit soezenbeslag in een spuitzak die is voorzien van een gladde spuitmond en spuit vervolgens op een licht ingevette en met bloem bestoven bakplaat de bolletjes. Maak de bolletjes zo groot als een walnoot.
Verwarm de oven voor op 220˚C. Besproei de bolletjes deeg licht met water en bak ze 10 á 15 minuten af tot ze lichtbruin zijn. Na ca 5 minuten de schuif of de deur heel even openen om de damp te laten ontsnappen. De soezen in de werkruimte laten afkoelen.
Maak een roux door 40 gram boter in een pan te verwarmen en al roerend 45 gram bloem toe te voegen tot er een bal ontstaat die los komt van de bodem. Doe de roux en een mengkom (van de keukenmachine).
Voeg vervolgens 235 gram boter toe aan deze roux en klop het met een vlindergard tot een homogene massa. Voeg vervolgens geleidelijk 250 gram melk toe, zorg ervoor dat de boter niet gaat schiften.
Klop de massa ca. 7 tot 10 minuten luchtig tot een mooie zachte crème. Meng vervolgens de geraspte kaas 600 gram met de crème tot een gladde massa is verkregen.
Snijd de soesjes schuin in en vul ze met de crème. De bovenkant licht deppen in geraspte kaas.
Deze soesjes kunnen dienen als borrelhapjes, voorgerecht, als onderdeel van warm/koud buffet. De soesjes kunnen vooraf worden gebakken en worden bewaard in gesloten plastic zak in de diepvriescel en zo op voorraad worden gehouden om ze wanneer nodig te ontdooien en te vullen.