Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af. Verhit olie in een stoofpan, doe de vleugeltjes en teentjes knoflook erin en fruit die teentjes tot ze goudbruin van kleur zijn; Schenk cognac of brandewijn erbij (let op: zet de afzuigkap beslist uit, anders krijg je een steekvlam), ga op veilige afstand van het fornuis staan en laat de vlam in de pan komen. Strooi daarna bloem in de pan en roer de wijn, bouillon en het zout erbij. Met het deksel op de pan 15 minuten laten pruttelen.
Maak in een keukenmachine of met de staafmixer een puree van de knoflook, peterselie, saffraan en peperkorrels. Breng dit mengsel bij de kip in de pan en roer het geheel door. Doe de deksel op de pan en laat de massa nog 15 minuten pruttelen. Snel laten afkoelen en meteen daarna in de koelcel doorkoelen.
In magnetron: stand 700 W, folie inprikken daarna verwarmen Au bain marie: verwarmen met gesloten folie; niet koken. In oven: oven voorverwarmen op 180˚C in bakje, pannetje of ovenschotel, 25 minuten. Het gerecht moet wel door en door worden verhit.
Foto: ©Lisovskaya Natalia/Shutterstock.com