Ciabatta sneetjes met tomaat, basilicum en kaas

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 8 sneetjes Ciabatta
  • 8 middelgrote tomaten
  • 10 zwarte olijven, zonder pit fijn hakken
  • 5 basilicumblaadjes in fijne reepjes gesneden
  • 40 ml olijfolie
  • 1 snufje zeezout en peper
  • Voor 4 personen,
  • 8 sneetjes Ciabatta,
  • 8 middelgrote tomaten,
  • 10 zwarte olijven, zonder pit fijn hakken,
  • 5 basilicumblaadjes in fijne reepjes gesneden,
  • 40 ml olijfolie,
  • 1 snufje zeezout en peper

Bereiding

  • Voor elke gelegenheid zijn deze amusehapjes te gebruiken. U verrast met deze zelf gemaakte gezonde hapje uw gasten. Ik heb hapjes samengesteld, die alleen niet fantastisch smaken, maar ook nog heel gezond zijn.

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. De tuinkruiden schoon maken en fijn snijden.

  • De Ciabatta sneetjes met een schuit lijnolie begieten en met een kwartje uitstrijken, daarna de sneetjes op een bakplaat leggen en in een voor verwarmde oven van 100˚C ca. 15 minuten licht roosteren.

  • Tomaten ontvellen pitjes verwijderen en in kleine blokjes snijden en met de olijfolie, gehakte olijven, basilicumreepjes, zout en peper vermengen en even laten marineren.

  • De geroosterde ciabatta sneetjes met de tomatenmassa ca. een eetlepel belegen en met geraspte Parmezaanse kaas rijkelijk bestrooien.

Terug naar boven