Aardappel/zalm crème met lijnolie

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 8 sneetjes Ciabatta
  • 150 gr gekookte aardappelen
  • 80 gr gerookte zalm, in kleine blokjes gesneden
  • 30 ml lijnolie
  • 10 gr verse dille, fijn hakken
  • 1 snufje zout en peper
  • Voor 4 personen,
  • 8 sneetjes Ciabatta,
  • 150 gr gekookte aardappelen,
  • 80 gr gerookte zalm, in kleine blokjes gesneden,
  • 30 ml lijnolie,
  • 10 gr verse dille, fijn hakken,
  • 1 snufje zout en peper

Bereiding

  • Voor elke gelegenheid zijn deze amusehapjes te gebruiken. U verrast met deze zelf gemaakte gezonde hapje uw gasten. Ik heb hapjes samengesteld, die alleen niet fantastisch smaken, maar ook nog heel gezond zijn

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • De Ciabatta sneetjes met een schuit lijnolie begieten en met een kwartje uitstrijken, daarna de sneetjes op een bakplaat leggen en in een voor verwarmde oven van 100˚C ca. 15 minuten licht roosteren.

  • Schil de aardappelen en kook ze gaar. De nog warme aardappelen met een vork in een passende schaal fijn drukken en met de lijnolie romig roeren (het kan zijn dat u iets meer lijnolie moet gebruiken, licht aan de aardappelen). Nu de zalm blokjes en de fijn gehakte dille onder de aardappelmassa mengen, met zout en peper eventueel op smaak brengen.

  • Op de geroosterde Ciabatta met ca. een eetlepel aardappel/zalm beleggen.

Terug naar boven