17-mei-2023 |
Meatable viert 's werelds eerste kweekvleesproe­verij

Meatable viert 's werelds eerste kweekvleesproe­verij

Meatable, een toonaangevend bedrijf in kweekvlees, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door met succes haar eerste proeverij in Singapore te organiseren. Deze mijlpaal werd bereikt na goedkeuring van het Singapore Food Agency (SFA), dat strenge veiligheidseisen stelt aan proeverijen van kweekvlees. 

Meatable heeft nauw samengewerkt met de SFA om te voldoen aan de vastgestelde criteria en zo de weg vrij te maken voor de allereerste proeverij. Deze prestatie is een cruciale stap op weg naar het verkrijgen van goedkeuring voor de verkoop van haar innovatieve kweekvleesproducten.

Selecte groep

Een selecte groep retailpartners en de Singaporese Economic Development Board (EDB) hadden het voorrecht om Meatable's gekweekte varkensworst te proeven, waarbij de authentieke smaak, textuur en bite van traditioneel vlees werd getoond. Deze gewaardeerde partners zullen een cruciale rol spelen in de ondersteuning van Meatable bij het verfijnen, optimaliseren en lanceren van haar aanbod van kweekvlees in restaurants en supermarkten, met als doel commerciële beschikbaarheid in 2024.

Deze proeverij is niet alleen een gedenkwaardig moment voor Meatable, maar ook een gelegenheid om de wereld voor te lichten. Singapore, het eerste land dat in 2020 gekweekt vlees goedkeurt, is uitgegroeid tot een toonaangevend rechtsgebied met vooruitstrevende regelgeving op dit gebied. Op basis van zijn ambitieuze 30 tegen 30-strategie wil Singapore tegen 2030 30% van zijn voedingsbehoeften lokaal en duurzaam produceren en zijn agrovoedingsindustrie versterken.

Deze strategische afstemming maakt Singapore een ideale lanceringsmarkt voor de eerste producten van Meatable, met latere uitbreiding naar de Verenigde Staten. De recente proeverij bouwt voort op Meatable's bestaande investeringen in Singapore's bloeiende voedselecosysteem, waaronder partnerschappen met Esco Aster, de eerste commercieel gelicentieerde producent van kweekvlees, en plantaardige slagerij Love Handle. De proeverij vond plaats in het Country Foods Experiential Centre, gevestigd in The Arts House (Old Parliament House), waar Meatable en Love Handle samen het Future of Food Innovation Centre opzetten in het centrum van Singapore.

Meatable is van plan om nog meer proeverijen te organiseren in Singapore en wereldwijd om potentiële partners en consumenten voor te lichten en waardevolle inzichten op te doen om de ontwikkeling en schaalbaarheid van kweekvlees verder te verbeteren.

Meatable.com

Terug naar boven