11-juni-2024 |
Bijzondere reclamezuil zaait bloemen voor bijen

Bijzondere reclamezuil zaait bloemen voor bijen

Bonduelle introduceert een unieke reclamezuil in Eindhoven. Deze zuil, volledig gemaakt van aarde, bevat een poster met bloemenzaadjes. Bij regenval zullen deze zaadjes ontkiemen en bloemen produceren, wat zowel de aandacht vestigt op als direct bijdraagt aan biodiversiteit. Meer dan duizend van deze bijzondere posters zijn verspreid door de stad.

Initiatief voor biodiversiteit

Dit initiatief valt samen met de internationale dag van de biodiversiteit. De biodiversiteit in Nederland neemt namelijk snel af, sneller dan in de rest van Europa, aldus Natuurmonumenten (2024). Bonduelle wil met deze actie bewustzijn creëren en bijdragen aan de biodiversiteit. Lianne Hanenberg, Marketing Directeur bij Bonduelle Noord-Europa, legt uit dat regeneratieve landbouw een belangrijke rol speelt in hun duurzaamheidsprogramma. "We omzomen minimaal 5% van onze landbouwakkers met weidebloemen om bijenpopulaties te ondersteunen. Daarnaast verminderen we het gebruik van pesticiden en passen we gewasrotatie toe."

Actieve bijdrage van inwoners

De reclamezuil is geplaatst op Strijp-S, een dynamisch ontwikkelingsgebied in Eindhoven. Hanenberg benadrukt het belang van bloemen niet alleen op het platteland, maar ook in stedelijke gebieden. Naast de reclamezuil hangen er ook meer dan duizend posters met bloemenzaadjes door de stad. "Deze poster zoekt poters," zegt Hanenberg, "we roepen mensen op een stuk van de poster af te scheuren en te planten. Zo stimuleren we hen om actief bij te dragen aan de biodiversiteit."

Regeneratieve landbouw wereldwijd

Bonduelle investeert wereldwijd in regeneratieve landbouw. Dit omvat praktijken die natuurlijke hulpbronnen beschermen en de bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit herstellen. Bonduelle voert bodemmetingen uit, traint telers via de Bonduelle Farm Academy en gebruikt een puntensysteem om de voortgang te meten. Momenteel werkt 46% van de Bonduelle-telers volgens regeneratieve landbouwprincipes. Het doel is om tegen 2030 80% van de telers en 100% van het gecultiveerde areaal onder een beschermingsplan voor bestuivers te hebben.

Bonduelle.nl

Terug naar boven