06-september-2022 |
Eerste landelijke ZERO Food Waste challenge van start

Eerste landelijke ZERO Food Waste challenge van start

HAS Hogeschool houdt samen met een aantal partners de eerste landelijke ZERO Food Waste Challenge. De challenge start op 13 september 2022.

Het doel van de  ZERO Food Waste Challenge is zoveel mogelijk hbo-studenten door heel Nederland bewustmaken van de hoeveelheid voedsel dat nodeloos verspild wordt in scholen, instellingen en in de voedingsindustrie. Via de challenge bedenken en implementeren ze samen oplossingen hiervoor. Dit draagt bij aan het halen van we de Sustainable Development Goal 12.3 van de verenigde Naties te halen: vóór 2030 50% minder voedsel verspillen.

Brabantse editie

Vorig jaar hield HAS Hogeschool al  de eerste Brabantse editie van de ZERO Food Waste Challenge met en relatief kleine groep studenten van 4 hogescholen.  “We hebben veel geleerd van deze Brabantse editie”, zegt Antien Zuidberg, lector Design Methoden in Food bij HAS Hogeschool hierover. “Onze ervaringen zetten we nu in voor de landelijke editie.”

Online masterclasses

De landelijke challenge trappen de partners op 13 september af met een fysieke kick-off bijeenkomst. Vervolgens kunnen studenten online een serie masterclasses volgen die bestaan uit webinars en SMALL challenges.

SMALL en BIG challenges

Naast de masterclasses met de SMALL challenges kunnen de studenten ook werken aan een BIG challenge van een bedrijf, instelling of school.

Certificaat en award

Alle deelnemers krijgen aan het eind een certificaat en de groep studenten of de student met het meest impactvolle voedselverspillingsproject ontvangt een ZERO Food waste challenge Award. Deze zal worden uitgereikt rond 12 maart 2023 door de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling.

De partners zijn HAS Hogeschool, Aeres Hogeschool, Hogeschool Inholland, Fontys Hogescholen, Food Valley Circulair, Stichting Jong Leren Eten, Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank

Has.nl

Terug naar boven