17-februari-2016 | Door: Saskia Stender
Gezond ontbijten

Gezond ontbijten

Orthomoleculair therapeut Ineke Haisma schreef het boek ‘Met Verstand Gezond’, een compleet naslagwerk over gezonde voeding. Ze
leert je daarin wat goede en verkeerde voeding in het lichaam kan veroorzaken, zodat je bewuste keuzes kunt maken. Wat er niet in dat boek
staat, zijn recepten. ‘Waarom schrijf je geen kookboek?’ reageerden haar lezers. Het was voor Ineke dé inspiratiebron om dát inderdaad te
gaan doen. En het werd er niet één, maar een hele reeks!

Gezond ontbijten is het eerste boek uit de reeks. En misschien wel de belangrijkste! Want het ontbijt legt de basis voor de hele dag. Wanneer je de dag goed start, leg je de basis voor de hele dag.

Lekker

Maar ontbijten moet natuurlijk ook gewoon lekker zijn. Dat gezond en lekker ontbijten heel goed samen kan gaan, bewijst dit boek met meer dan 50 ontbijtrecepten. Recepten voor smakelijke pap, eigerechtten, pannenkoekjes, zuivel, smoothies en shakes of broodjes. Haal er zelf inspiratie uit, of inspireer er de vroege vogels mee die jouw verswinkel binnenwandelen!

ISBN 978-90-87241-53-7

We hebben twee recepten uitgelicht uit dit prachtig geillustreerde kookboek.

Auteur: Ineke Haisma

Bron: Vakblad Vers-inspiratie februari 2016

Gepocheerd eitje (au-bain marie)

Ingrediënten

Roomboter, room, eieren, geraspte Parmezaanse kaas, ovenvaste schaaltjes (ramequins), ovenschaal en zeezout en peper.


 

Broodje met geitenkaas en vijgen

Ingrediënten

Brood of toast van de zaterdag, olijfolie, zachte geitenkaas, verse vijgen, tijmblaadjes, honing, walnoten en rucola.

Terug naar boven