Gepocheerd eitje (au-bain marie)

Ingrediënten

  • 2 eetlepels roomboter op kamertemperatuur
  • 40 ml room
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 kleine ovenvaste schaaltjes (ramequins)
  •   zeezout en peper
  • 2 eetlepels roomboter op kamertemperatuur,
  • 40 ml room,
  • 4 eieren,
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas,
  • 2 kleine ovenvaste schaaltjes (ramequins),
  •   zeezout en peper

Benodigheden

  •   ovenschaal

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Beboter de schaaltjes en doe er wat zout en peper op. 

  • Breng de room aan de kook en verdeel over de schaaltjes.

  • Breek voorzichtig twee eitjes boven elk schaaltje en houd de dooier heel. Verdeel de Parmezaanse kaas er overheen.

  • Plaats de schaaltjes in een grote ovenschaal en vul deze met kokend water, zodat de schaaltjes tot de helft in het water staan.

  • Zet de schaal in de oven en laat de eieren circa 10 minuten garen. De dooier blijft zacht. Wil je dooier laten stollen, verleng dan de oventijd en bedek de schaaltjes met aluminiumfolie om uitdroging te voorkomen. Je kunt dit gerecht ook zonder de Parmezaanse kaas maken, naturel! Hittebestendige potjes heten ook ramequins. Schaaltje in kokend water zetten en verwarmen noemen we ook au bain-marie garen.

Terug naar boven