28-april-2016 | Door: Gerhard Kwak
Wijnlinks

Wijnlinks

Onderstaande links zijn bij elkaar gezocht omdat ze via verschillende ingangen meer informatie over wijn en vlees verschaffen. Heb je zelf een interessante site ontdekt schroom dan niet om het adres door te geven. 

productschap wijn 

Bijna alle informatie van het Productschap Wijn/ annex Wijninformatiecentrum is via deze website te raadplegen. Je kunt o.a. kennis nemen van nationale en internationale activiteiten, proeverijen en wetenswaardigheden over wijn. 

Link: Productschap voor wijn

Opleiding tot vinoloog

Het Wijninstituut, het onafhankelijke opleidingsinstituut voor wijnliefhebbers en vakmensen, biedt biedt een compleet pakket wijncursussen aan. Op elk gewenst kennisniveau is er een wijncursus; van beginner tot gevorderde. Het instituut. leidt met meer dan 18 gediplomeerde docenten op voor erkende (vak) examens. 

Link: opleiding vinoloog

Zoek de juiste combinatie 

De stelregel bij vlees is dat bij rood vlees rode en bij wit vlees witte wijn het beste past. Maar dit is slechts een algemeen advies, waarop veel uitzonderingen zijn. Wat in ieder geval ook een belangrijke rol speelt, zijn de ingrediënten en de wijze van bereiding. Kijk op de WijnMatcher voor interessante combinaties. 

Link: Wijnmatcher

Wijnkookboeken

Op deze site vind je een keur aan verschillende kookboeken. Wellicht vind je daar juist dat ene boek dat jouw culinaire belevenis met vlees en wijn net dat beetje extra geeft. 

Link: kookwinkel.nl

wijn & kip 

Op deze site wordt specifiek gesproken over wijn in combinatie met kip en wild. De overige vleessoorten komen niet aan bod. Toch biedt deze link een goed en duidelijk verhaal over de verschillende mogelijkheden. 

Link: Wijn en Spijs

Arie Zeegers: erkende slager en wijnspecialist

Slagerij Arie Zeegers, een vooruitstrevend slager in Oss, is steeds op zoek naar de beste kwaliteit vlees, zowel op gebied van rund, varken, lam als van kalfsvlees. In zijn bedrijf zijn ze gericht op maaltijdenverkoop en met een moderne worstmakerij bieden ze de lekkerste vleeswaren. Als gediplomeerd en in de slagerswereld alom gerespecteerd vinoloog kan hij een deskundig wijnadvies geven en passende wijnen leveren bij uw maaltijd.

Link: Slager Arie Zeegers

Wetenswaardig

Deze website geeft u een beeld van de wijngaarden, de druivenrassen en van de ontwikkeling van de wijnbouw in Nederland.

Link: het Wijngaardeniersgilde

Terug naar boven