21-augustus-2016 | Door: Gerhard Kwak
Noten & gedroogde vruchten

Noten & gedroogde vruchten

Er bestaan ongebrande, gebrande en geroosterde noten. Deze bewerkingsmethoden verschillen per soort. Zo worden pinda's, cashewnoten en macademia noten altijd gebrand aangeboden. Ongebrande noten zijn helemaal naturel, wanneer ze ongezouten zijn staan ze tevens in de Schijf van Vijf. Gebrande noten worden gefrituurd in de olie. Met uitzondering van walnoten en paranoten. Die blijven altijd ongebrand. Door het roosteren wordt de smaak versterkt en door de hoge bereidingstemperatuur bevatten de noten wel minder mineralen en vitamines. Gefrituurde noten nemen vrijwel geen extra vet op omdat ze van nature al veel vet bevatten. Geroosterde noten komen niet in de olie maar worden op een bakplaat of in een oven geroosterd. Noten zijn gevoelig voor schimmel. Bewaar ze daarom altijd op een droge en koele plaats. 

Naast de noten biedt Versinspiratie op deze pagina ook verschillende soorten gedroogde vruchten. Vooral vanwege het feit dat deze producten naast noten, een belangrijk onderdeel vormen van het assortiment van de delicatessenzaak. 

Noot: Er zijn mensen die overgevoelig zijn voor noten en dat kan leiden tot verschillende klachten. Deze allergie kan voorkomen bij verschillende soorten noten en de producten waarin ze verwerkt zijn.

Producten

Terug naar boven