30-augustus-2022 |
Schimmels nemen voedingsindustrie over

Schimmels nemen voedingsindustrie over

Een retailrapport van platform RangeMe heeft trends op het gebied van verpakte consumentengoederen in het tweede kwartaal van 2022 onderzocht. Een belangrijke bevinding is dat de vraag naar paddenstoelen snel toeneemt. De zoekterm "paddenstoel" was een van de meest gegoogelde in de geanalyseerde periode.

Groei champignons in dubbele cijfers

In maart analyseerde de Amerikaanse natuurvoedingsmakelaardij Presence de belangrijkste natuurlijke trends voor 2022 en noemde paddenstoelen als een van de belangrijkste. De sector groeit met dubbele cijfers en producten op basis van paddenstoelen worden nu op grote schaal gebruikt in voeding, supplementen, materialen en meer. Paddenstoelen zijn onlangs ook door The New York Times uitgeroepen tot Ingredient of the Year.

Volgens het rapport werd de wereldwijde paddenstoelenmarkt in 2021 geschat op 50,3 miljard dollar en zal deze naar verwachting tegen 2030 met 9,7% groeien. Andere plantaardige voedingsmiddelen genieten ook een toenemende populariteit, zoals augurken, okra en gedroogde kikkererwten. 

Duurzame producten in trek

Uit het RangeMe-rapport blijkt een groeiende belangstelling voor duurzame producten, waarbij 90% van de Gen X-consumenten bereid is er meer voor te betalen. Dit is een stijging van 42% sinds 2019, en ook Millennials en Gen Z vragen steeds vaker om schonere producten.

Vegconomist.com

Terug naar boven