19-februari-2016 | Door: Kiki Stender
10 Gouden regels bake-off

10 Gouden regels bake-off

  1. Bak de hele dag door in het zicht van de klant. Beter kleine charges verspreid over de dag dan in één keer een volle oven.
  2. Voor een beter resultaat de producten voor het bakken ontdooien.
  3. Zet bevroren deegstukjes niet meteen in de rijskast. Het is beter om deze eerst te ontdooien in de koeling.
  4. Beperk het aantal ovenprogramma's. Vaak kunnen diverse producten bij elkaar afgebakken worden.
  5. Verwarm de oven voor: minimaal 30ºC hoger dan de afbaktemperatuur.is.
  6. Verdeel de producten over de bakplaat en leg bladerdeegproducten met de sluiting van de ventilator af.
  7. Zorg bij het afbakken van krokant brood voor voldoende stoom.
  8. De baktijd is de norm, de temperatuur is een richtlijn.
  9. Laat de klanten regelmatig proeven voor het stimuleren van impulsaankopen.
  10. Speel in op de verschillende eetmomenten.
Terug naar boven