19-februari-2016 | Door: Kiki Stender
10 Gouden regels bake-off
- Bak de hele dag door in het zicht van de klant. Beter kleine charges verspreid over de dag dan in één keer een volle oven.
- Voor een beter resultaat de producten voor het bakken ontdooien.
- Zet bevroren deegstukjes niet meteen in de rijskast. Het is beter om deze eerst te ontdooien in de koeling.
- Beperk het aantal ovenprogramma's. Vaak kunnen diverse producten bij elkaar afgebakken worden.
- Verwarm de oven voor: minimaal 30ºC hoger dan de afbaktemperatuur.is.
- Verdeel de producten over de bakplaat en leg bladerdeegproducten met de sluiting van de ventilator af.
- Zorg bij het afbakken van krokant brood voor voldoende stoom.
- De baktijd is de norm, de temperatuur is een richtlijn.
- Laat de klanten regelmatig proeven voor het stimuleren van impulsaankopen.
- Speel in op de verschillende eetmomenten.