08-maart-2023 |
Jubileumeditie Bakkersvak & IJs-Vak groot succes

Jubileumeditie Bakkersvak & IJs-Vak groot succes

Na drie jaar wachten is de tiende editie van Bakkersvak & IJs-Vak succesvol verlopen, zo laat beursorganisator Easyfairs weten. In totaal bezochten 9.000 professionals het vakevent op 5, 6 en 7 maart 2023 in Evenementenhal Gorinchem, dat zijn er fors meer dan de laatste editie in 2020.

Bakkersvak & IJs-Vak - de beurs voor ambachtelijk vakmanschap – is al jaren dé bron van inspiratie voor (banket)bakkers, ijsbereiders, chocolatiers en patissiers. 

Naast een zeer uitgebreid aanbod aan producten en diensten bij de exposanten, konden bezoekers aanschuiven bij diverse presentaties en workshops. Ook vonden er traditiegetrouw meerdere vakwedstrijden plaats die zeer drukbezocht werden. Zo won Raoul Andriessen de felbegeerde Dutch Pastry Award 2023 met zijn showstuk in de vorm van een octopus. Niet alleen hij is vanaf nu aspirant-lid van het Dutch Pastry Team, maar vanwege het hoge niveau zijn ook Nick Banus (tweede) en Carlos Lennarts (derde) toegevoegd als aspirant-leden.

Mark van Gaal van ijssalon IJs & Spijs in Haps won de Gouden IJsspatel, tweede werd Koen Bouwman van ijssalon De Gebroeders in Bakel en derde eindigde Jurgen de Vries van De Zoete Inval in Bodegravel. Ook de top 3 van de Gouden IJscreatie zijn voor deze prijs genomineerd. Hilde van Maanen van PATRIJS | Patisserie en IJs in Harderwijk won deze wedstrijd, gevolgd door IJssalon Florence in Nederweert en IJssalon Kees in Eindhoven/Geldrop.

De volgende editie van Bakkersvak & IJs-Vak staat gepland op zondag 9, maandag 10 en dinsdag 11 maart 2025 in Evenementenhal Gorinchem.

bakkersvak.nl

Terug naar boven