24-januari-2016 | Door: Saskia Stender

Flammkuchen

Gourmet Flammkuchen is een overheerlijke delicatesse die zijn oorsprong vindt in de Frans/Duitse Elzas. Flammkuchen, zijn licht, krokant en passen in een moderne gezonde levensstijl.

De handgemaakte bodem van Gourmet Flammkuchen is de basis voor een (h)eerlijke specialiteit naar origineel recept uit de Elzas. Dit product wordt traditioneel met veel vakmanschap geproduceerd. De Gourmet Flammkuchen bodem bestaat uit natuurlijke grondstoffen zonder conserveermiddelen of andere chemische toevoegingen. Ze zijn breed inzetbaar als lunchgerecht, voorgerecht, dessert of snack. Je bereidt ze eenvoudig en ze hoeven slechts 3 minuten in de oven. De basis van alle recepten begint met het bestrijken van de Flammkuchenbodem met crème fraîche. Van hieruit kun je eindeloos variëren. Bijvoorbeeld het thema herfst!

Hartig én zoet

Bestrijk de Flammkuchenbodem met crème fraîche. Bestrooi dit met schijfjes cantharel en fijne preiringen. Na het afbakken beleg je de Flammkuchen met plakjes coppa van wildzwijn. Tot slot maal je er verse peper over.
Een zoete variant maak je door de bodem te bestrijken met crème fraîche en te beleggen met dunne plakjes appel. Meng suiker met kaneel, en strooi dit erover. Na het afbakken druppel je er wat calvados of sherry Pedro Ximénez over. Aanvullen met een bolletje kaneelijs en je hebt een heerlijk dessert.

Frontcooking

Gourmet Flammkuchen zijn basic en de mogelijkheden om te beleggen onbeperkt. Afbakken levert bovendien een fraai schouwspel op. Het is fascinerend om te zien hoe de Flammkuchen souffleert tijdens het bakken. Mede hierdoor zijn ze zeer geschikt om te gebruiken bij frontcooking.


www.davincionline.nl

Bron: Vakblad Vers&Vers oktober 2015

Auteur: Cees Goettsch

Terug naar boven