07-augustus-2016 | Door: Gerhard Kwak

Hongkong cuisine

Het eten is voor niet ingewijde bezoekers bijna een crime. Communicatie is het allergrootste probleem Maar geen nood voor een paar euro koop je het boekje 'Point-It'. Daarin staan meer dan 1000 foto's van alle mogelijke dieren, drinken en groentevariaties. Die kun je aanwijzen zodat een bediende kan vertellen wat je dan moet bestellen. Dat voorkomt dat je de meest vreemde gerechten voorgeschoteld krijgt. Ook zijn er veel restaurants waar je met behulp van een fotowand en voorbeelden kunt aanwijzen wat je wilt eten. De aanwezige bediende noteert jouw bestelling en binnen een oogwenk staat het op tafel. Op deze pagina maak je kennis met een typische Chinese menukaart. Neem een kijkje in de keuken van Hongkong.

Gewokte runderfilet met mango

'Dong po' in een pot gestoofd varkensvlees

Varkens barbecuefilet met honingsaus

Gestoomde varkensmaag

Speciaal gekruid rundvlees

Varkenslongen in chilisaus

Gegrilde knoflookribbetjes

Eendentongetjes

Gewokte kipblokjes met cashewnoten

Kikker 'chuang style' met chilipepers

Gestoomde varkensribbetjes

Knetterende kalfsribben

Gestoofd soepvlees in kerrie

Gestoomde varkenslap

Gestoomde hanenpoten

Vlees en rijst verpakt in lotusbladeren

Varkenscake in honingsaus

Varkensbum

Terug naar boven