Hongkong cuisine
Het eten is voor niet ingewijde bezoekers bijna een crime. Communicatie is het allergrootste probleem Maar geen nood voor een paar euro koop je het boekje 'Point-It'. Daarin staan meer dan 1000 foto's van alle mogelijke dieren, drinken en groentevariaties. Die kun je aanwijzen zodat een bediende kan vertellen wat je dan moet bestellen. Dat voorkomt dat je de meest vreemde gerechten voorgeschoteld krijgt. Ook zijn er veel restaurants waar je met behulp van een fotowand en voorbeelden kunt aanwijzen wat je wilt eten. De aanwezige bediende noteert jouw bestelling en binnen een oogwenk staat het op tafel. Op deze pagina maak je kennis met een typische Chinese menukaart. Neem een kijkje in de keuken van Hongkong.
Gewokte runderfilet met mango
'Dong po' in een pot gestoofd varkensvlees
Varkens barbecuefilet met honingsaus
Gestoomde varkensmaag
Speciaal gekruid rundvlees
Varkenslongen in chilisaus
Gegrilde knoflookribbetjes
Eendentongetjes
Gewokte kipblokjes met cashewnoten
Kikker 'chuang style' met chilipepers
Gestoomde varkensribbetjes
Knetterende kalfsribben
Gestoofd soepvlees in kerrie
Gestoomde varkenslap
Gestoomde hanenpoten
Vlees en rijst verpakt in lotusbladeren
Varkenscake in honingsaus
Varkensbum