21-september-2021 |
ham suprêmetaart
Ook zonder de cutter is het mogelijk om een lekker hamtaart te maken. Daarvoor heb je dan gekookte ham, mayonaise, kruidenaspic* tomatenketchup en zoetzure uitjes en augurken nodig. Hak alle vaste ingrediënten fijn en vermeng ze met de aspic, de mayonaise en de tomatenketchup. Voeg er voor de smaak eventueel nog een scheut madeira door. Giet de massa in een vorm die is bekleed met plakken ham en laat hem opstijven. Garneer de bovenkant af met vruchten of zoals op de foto met kruiden en reepjes augurk.
variatie: rundvlees suprêmetaart
In plaats van gekookte ham wordt rundvlees gebruikt. Ook kan de madeira eventueel vervangen worden door een stevige port.
• Als snack, op toast, als voorgerecht, bij een buffet of bij de brunch.
Herkomstgegevens
Vleessoort | varken |
Land van herkomst | Nederland |
Producent | Alie & Brenda, Harkema (Fr) |