01-augustus-2016 | Door: Gerhard Kwak
Slagerijformules & -organisaties

Slagerijformules & -organisaties

Nederland telt een aantal verschillende slagerij-organisaties en winkelformules. Het zijn in de basis samenwerkingsverbanden van ondernemers die door samen te werken sterker willen staan. De ene organisatie richt zich daarbij meer op het verstrekken van informatie, op sociale aspecten of juist op de vakopleiding, de ander op het maken van worst, de tweede meer op op het verkopen, de derde wellicht meer op het promoten van het traiteursschap. 

KNS

De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) heeft als doel het bevorderen van een gezonde ontwikkeling van het slagersbedrijf en de daarbij behorende ondernemersvaardigheden. Daarnaast is het behartigen van de belangen van de branche en van haar leden belangrijk. Momenteel maakt de KNS zich sterk om de ambachtelijke slager te helpen bij het duurzaam ondernemen. Essentieel voor de toekomst.

Meesterslagers en -verkopers

De titel branche erkende meesterslager en -verkoper is er alleen voor de állerbesten in de slagersbranche. Elke kandidaat doorloopt tijdens de meesterproef een uitgebreid programma van theoretische en praktijkopdrachten. Indien een kandidaat de meesterproef excellent heeft afgelegd, is het voeren van de titel branche erkende meesterslager de bekroning.

De introductie van een meestertitel in de slagersbranche draagt bij aan een betere waardering en erkenning van het slagersambacht binnen en buiten de branche. Het helpt zeker ook om de instroom in de branche te verbeteren. Dit is gebaseerd op de ervaring van branches waar de meestertitel reeds is ingevoerd zoals bijvoorbeeld in de horeca, gastronomie, patissiers en broodbakkers (boulangers).

Startpagina

Een pagina met honderden links naar alle mogelijke facetten van de slagerij. Via deze site bespaar je uren zoekwerk.

SVO

Wil jij een carrière in een versspeciaalzaak, supermarkt of industrieel versbedrijf? Als traiteur, verkoper, winkelslager, productiemedewerker of manager? Dan biedt SVO vakopleiding food je de kans. Vier dagen per week ben je bezig met je vak, op de vijfde dag zorgt een team van docenten van SVO vakopleiding food ervoor dat je een echte professional wordt.

PUM

is een non-profit organisatie die bedrijven uit ontwikkelingslanden en opkomende markten adviseert die zelf geen commerciële hulp kunnen betalen. Ze koppelt daarom onder andere Nederlandse professionals, waaronder slagers, aan deze bedrijven. Deze slagers werken zo onbetaald mee aan een betere wereld.

Voedingscentrum

Een stichting die gefinancierd wordt door de Nederlandse overheid om verantwoorde en eerlijke informatie te geven over voeding en voedsel in het dagelijkse eetpatroon. Het Voedingscentrum is de autoriteit die aan iedereen heldere wetenschappelijk onderbouwde en vooral onafhankelijke informatie geeft over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze.

Keurslager

Al in 1946 werd de vereniging van Keurslagers opgericht door een aantal vooraan-staande slagers. In de jaren daarna is het een vertrouwde naam geworden die staat voor aandacht voor de klant, een hoogwaardige kwaliteit, pure ambachtelijkheid en betrouwbaarheid. Alleen slagers die voldoen aan de zeer hoge eisen die de vereniging stelt kunnen lid worden. De 550 leden worden op onverwachte momenten gekeurd volgens strenge beoordelingsnormen die zijn vastgelegd in het Keurslager formule-handboek. Je herkent de organisatie aan de gekroonde rode "K" in het blauwe kader. Bijna 600 slagers zijn lid van de grootste organisatie van Nederlandse ambachtelijke slagers die pure kwaliteit in alle facetten hoog in hun vaandel draagt.

Gildeslager

Gildeslagers zijn aangesloten bij de Stichting Het Worstmakersgilde, een landelijk samenwerkingsverband van zelfstandige kwaliteitsslagers, die zich extra onderscheiden als ambachtelijke worstmakers. Het Worstmakersgilde heeft onder andere als doel: het bevorderen van kwaliteit en het vernieuwen van het slagersvak. Ze staan voor optimale klantgerichtheid, service en persoonlijke aandacht. De lokale Gildeslager onderscheid zich eveneens door een groot assortiment uit eigen keuken. Een Gildeslager is een moderne slager die het aloude vak van worstmaken nog tot in de toppen van de vingers beheerst en daarvan een speerpunt in de bedrijfsvoering heeft gemaakt.

Sinds 2021 werken de leden van Het Worstmakersgilde en Uw Slager samen. 


Topslager

is een slagerijformule actief in Nederland sinds 1949 en in België sinds 1974. Topkwaliteit voor een eerlijke prijs, gemak, bekroonde kwaliteit en service staan centraal bij de Topslager. In de Topslagerij kan een consument terecht voor o.a. hoogwaardige vleesspecialiteiten, gemak producten, kant-en-klaar maaltijden, dagverse vleeswaren en worstsoorten. Een Topslagerij is aangesloten bij de Topslager formule. Deze formule ondersteunt zelfstandige ondernemers in de vers branche en helpt hen onderscheidend te zijn in hun marktgebied. Door de krachten te bundelen van Topslagers worden kennis, ervaringen en ideeën uitgewisseld. Iedere Topslager werkt zelfstandig in zijn eigen marktgebied, maar maakt gebruik van een gezamenlijke winkeluitstraling en promotie. Hierdoor ontstaat er herkenbaarheid bij de consument. De formule wordt ondersteund door Bureau Topslagers en het bijbehorende formuleteam. Zij zorgen voor ondersteunend advies, bijvoorbeeld op het gebied van marketing, wet- en regelgeving, bedrijfseconomische zaken en automatisering.

De Groene Weg

De formule 'De Groene Weg' is sinds 1981 actief in de biologische slagersbranche. De slagers van de Groene Weg maken zich iedere dag sterk voor lekker, natuurlijk vlees. Als klant ben je verzekerd van kwaliteitsproducten doordat de slagers hoge eisen stellen aan het vlees dat ze verkopen. Al hun vlees is van biologische herkomst en wordt gecontroleerd door de eigen organisatie waardoor je verzekerd bent van gecontroleerd, veilig en gezond vlees. Speciale 'mysterie-shoppers' (voor de slager onbekenden kopers) controleren de aangesloten slagerijen onaangekondigd.

Friesche Ambachtelijke Slagers

De 'Friesche Ambachtelijke Slagers' is een vereniging van ambachtelijke slagers, waarbij op dit moment 13 slagersbedrijven uit Friesland zijn aangesloten. Ambachtelijke bedrijven waar naar eigen bedrijfsstrategie zoveel mogelijk vleeswaren en worstsoorten alsmede diverse versspecialiteiten, maaltijden en salades etc. worden vervaardigd. De vereniging heeft een gekozen bestuur bestaande uit leden van de vereniging. De Friesche Ambachtelijke Slagers zijn Friesche slagers die de consument ieder dag weer willen verblijden met (h)eerlijke kwaliteitsproducten. Ze maken optimaal gebruik van elkaars vakkennis, productkennis en elkaars ambachtskwaliteiten en ervaring met als doel nog betere producten te kunnen presenteren.

Uw Slager

De winkelformule 'Uw Slager' , een formule van Foodimpuls, heeft tot doel lekkere en eerlijke producten die de ambachtelijke slager maakt en verkoopt onder de aandacht van de consument te brengen. Lekker eten en smaakvolle kwaliteit staat daarbij hoog in het vaandel. Of het gaat om een heerlijk stukje kwaliteitsvlees, een lekkere maaltijd, heerlijke grillproducten, smaakvolle salades of de lekkerste vleeswaren. Veel mensen weten meer dan één vandaar dat de deelnemers aan de formule regelmatig bij elkaar komen om van elkaar te leren en om ervaringen te delen die de consument ten goede komen. Alle aangesloten slagers worden regelmatig gekeurd op kwaliteit en hygiëne. Momenteel zijn er ruim 40 vestigingen in Nederland.

Meat & Meals

Het idee achter Meat&Meals is simpel & duidelijk: dagverse maaltijden uit de keuken van de specialist in lekker vers: de slager. Uw slager maakt dagelijks met liefde, mooie en verse producten. Een kok bereidt met de beste ingrediënten speciaal voor u de lekkerste maaltijden. Wel zo makkelijk en altijd lekker!

Slagerij & Partyservice Gelderblom

is een groep samenwerkende ambachtelijke slagers met één wens: "het moet gewoon goed zijn." Ze streven dus naar perfectie en bieden: kwaliteit, innovatie, gemak, klantvriendelijkheid & service. Of het nu gaat om een goed en lekker stuk vlees, gourmet, barbecue, maaltijden, of vleeswaren uit eigen worst-makerij. De aangesloten slagers bieden een breed en vooral smaakvol assortiment. Ook op het terrein van partyservice en catering weten ze zich te onderscheiden.

Slagerij van Melik Du Chef

bezit 9 ambachtelijke slagerijen in Zuid-Limburg. Genieten van de beste kwaliteit staat voorop. In de winkels vind je de lekkerste verse producten, vleeswaren en puur ambachtelijk bereide koksproducten op basis van traditionele recepten. Alleen de beste ingrediënten worden gebruikt. Veel van de eigen producten vallen regelmatig in de prijzen bij (inter)nationale vak-wedstijden. In april 2014 zijn een aantal producten zelfs verkozen tot nationaal kampioen. Klik op het logo voor een vestiging bij u in de buurt.

Bufkes

De naam ‘Bufkes’ betekent in Belgisch-Limburgs dialect ‘lekker hapje’ of ‘lekker tussendoortje’. Bij Bufkes verkopen ze lekkere Bourgondische Broodjes! Ze worden met zorg en liefde bereid met verse ingrediënten op basis van ambachtelijke, traditionele recepturen. Met name het assortiment warme broodjes is uniek. De toppers zoals het broodje Werrem Sjink en Limburger zijn wereld beroemd in Zuid Nederland. Naast belegde broodjes verkopen ze ook, maaltijdsoepen, -salades, menu's en grilproducten die met smaak worden bereid.

Bens Verspromotie

is het reclamebureau voor ambachtelijke slagers, poeliers, kaasspeciaalzaken, delictassenwinkels en bakkers. Bens biedt ondersteuning bij promotie, presentatie van de winkel en omzetbevordering. Met onze winkelformules de Zaak vol Smaak, De Ambachtelijke Slager, De Slager, Uw Poelier en Cheesery bieden wij ambachtelijke versondernemers een complete en betaalbare oplossing voor de promotie ondersteuning en het succes van hun winkel.

Terug naar boven